Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TIKMONYSÜTTY

2008.02.10

TIKMONYSÜTTY

Ennyi időnk van még, hogy megmentsük ezt az országot. Aki nem tudná, a tikmonysüttynyi idő, pontosan egy tyúktojás megsütéséhez szükséges idő. Hogyan lehet megmenteni ennyi idő alatt az országot?! Egyszerűen: visszaforgatjuk az időt.
Őseink ugyanis még tudták, hogyan kell boldogan élni, pedig nem volt körülöttük csodaautó, számítógép, házimozi, GPS (elektromos helymeghatározó rendszer), és mobiltelefon. A régi "GPS" következőképpen működött: Karácsony este a családfő annyi részre vágott fel egy almát, ahány tagja volt a családnak. Tette mindezt a családi összetartás érdekében, és azért, hogy amelyikük az év folyamán eltéved az erdőben, bármely családtagra gondolván haza találjon. És mit ad Isten, ez az egyszerű hazataláló, eltévedés-gátló rendszer bizony évezredeken át ragyogóan működött. Miért? Mert az ember alapvetően szellemi lény, és a gondolataival, szavaival maga teremti a valóságát. Ha hisz a karácsonyi alma segítő erejében, kikeveredik még a legsűrűbb, legsötétebb erdőből is. Őseink hittek a Legfőbb Szellem, ISTEN erejében, és ez boldoggá tette őket.
Mi több, a házuk sem volt más, mint egy térbeli rovásjel-összetétel, amelynek a gerendázata maga is az ISTEN olvasatot adta. A legrégebbi házak egy nagy térből álltak, és sátortetővel rendelkeztek. A teret a mestergerenda osztotta kétfelé, és a mestergerenda közepén állt egy oszlop, amelyet Boldogasszony fájának neveztek. Boldogasszony fája, mint a neve is mutatja, az Istenanyát jelképezte. (Az Istenanya ereje tartotta az épületet.)
"Olvassuk hát el" a magyar házat magyar rovásjelekkel!

Először is így néz ki az "IS" szó rovásírással, jobbról balra olvasva:

IS

I + S       

 

I               S

A következő összetett jel megfejtése pedig TeN. (Rovásírásunk gyakran használta a rovásjelek egybeépítésének szokását. Ilyenkor nem egymás mellé írták a jeleket, hanem különböző alakzatokat hoztak létre betűkből. Mint tudjuk, eleink az e betűt legtöbbször nem írták ki, de hozzáolvasták a mássalhangzóhoz, ha más magánhangzót nem jelöltek a szóban.

EN

A magyar ház szerkezete együtt tehát a következő magyar szót adja: ISTEN.

ISTeN
I + S + T + eN

Ily módon nagyapáink és nagyanyáink bizony még szó szerint Istenben laktak, ami azért, valljuk be, nem rossz hely az élethez. Ez a forma manapság leginkább a régi parasztházakban maradt fenn. A régi parasztházak ugyan már nem egyterűek, de a tisztaszoba közepén még áll a Boldoganya, és a gerendázat szerkezete így is az Isten olvasatot adja.
Aki manapság ilyen házban lakik, becsülje meg, ne rontsa el a formáját a különböző átalakításokkal, és gondozza szeretettel, mert nagyon szerencsés embernek tudhatja magát.
Az ilyen házakban ugyanis még befolyásmentesen lehet azon gondolkodni, mi lehet a megoldása országos bajainknak...

Színia

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A ház

(Tiszai áramlat, 2008.02.29 10:41)

Szinai-nak köszönd.Az ő könyvéből való.Vedd meg a könyvet, mert nagyon érdekes.

hm...

(Bogcsika, 2008.02.29 10:28)

Huh ez nagyon érdekes volt, mivel én is egyre többet foglalkozom ilyesmivel, ezért nagyon érdekel a téma. Köszönöm, hogy olvashattam!